OP Zeewier gebaseerde producten voor de melkveehouderij

Zeewier specialisten met ruime ervaring in de melkveesector

Agroflux is een jong Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de toepassing van zeewier en op zeewier gebaseerde producten voor de melkveehouderij. Het bedrijf heeft uitgebreide expertise in zeewieren, veevoeding en dierfysiologie.

Toepassen van Agroflux SeaSpirit Cow leidt tot:


SeaSpirit Cow: bewezen waarde in de dagelijkse praktijk

SeaSpirit Cow is een speciaal voor runderen ontwikkelde zeewiermix. De toegevoegde waarde van deze mix van wieren zit in de diergezondheidsbevorderende bioactieve verbindingen. Dagelijks gebruik resulteert in een sterk verbeterde uiergezondheid en een efficiëntere, duurzamere melkproductie.

Return on investment voor de zeewiermix lag in de jaarrond praktijk proef op 1:2,5. Elke geinvesteerde euro in de zeewiermix levert 2,5 euro op aan extra geleverde melk en bespaarde krachtvoerkosten. Verbeterde gezondheid en lager celgetal zijn niet meegenomen in deze berekening. Daarmee zal de ROI in de prakijk nog hoger liggen.

Meer informatie
... sterk verbeterde uiergezondheid en efficiëntere, duurzame melkproductie

Agroflux draagt bij aan hogere marges en duurzamere productie in de Nederlandse melkveehouderij

De kracht van zeewier

De kracht van Agroflux SeaSpirit producten zit in de speciale vezels, omega-3 vetzuren, carotenoïden, (organisch gebonden) mineralen en andere bioactieve stoffen die niet aanwezig zijn in landplanten.

De immuunsysteem versterkende eigenschappen van de zeewieren zorgen voor een hogere weerstand en daarmee gezondere dieren.

Een gezonder dier heeft een efficiëntere productie. Zo hoeft er door de betere weerstand minder vaak een immuunreactie opgetuigd te worden. De bespaarde energie kan dan weer ingezet worden voor de melkproductie.

Let's talk.

In de hedendaagse markt ligt de nadruk op kostprijs, naast de belangrijke randvoorwaarden diergezondheid, melkkwaliteit en antibioticagebruik. Uit de praktijkproef bleek dat de toepassing van Agroflux SeaSpirit Mix resulteerde in aanzienlijk betere resultaten op al deze gebieden.

Het team bestaat uit een Nederlandse zeewierhandel, een ervaren rundvee nutrionist en een chemicus met een achtergrond in medische research.

Morgen al meer informatie?

Contact