+31 (0)113-269877 info@agroflux.nl

Agroflux in de media

Koeien gezonder en productiever met zeewiermix

Toevoeging van een uitgekiende zeewiermix in veevoer, levert gemiddeld 1,45 liter extra melk per koe per dag op. Dit blijkt uit een langlopende proef op een Nederlands melkveebedrijf dat Agroflux BV heeft uitgevoerd. Agroflux BV is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in zeewier voor veevoer.

start-life.nl

RTLZ besteedde in juli 2018 aandacht aan de mogelijkheden die zeewier biedt, in het kader van de energietransitie. Klik hier voor het hele bericht van RTLZ.

Beter voor boer en milieu

Eén van de manieren waarop hij de dierenvoeding verbetert, is met zeewier. “Door zeventig gram zeewier toe te voegen aan de voeding, haal je al een groot effect”, vertelt Altenburg. “Ik heb proeven gedaan waarbij de ene helft van de koeien zeewier kreeg en de ander niet. Wat bleek: koeien die zeewier eten produceren 1,45 kilo melk extra.”

Verder zijn de dieren volgens hem actiever, eten ze minder voer en bevat de kaas meer omega3. En ook voor het milieu zou zeewier goed zijn: uit diverse onderzoeken blijkt dat zeewier de methaanproductie van melkvee reduceert. Zowel voordeel voor de boer als voor het milieu dus.